Upp till ytan Body Wrapper

Om sidan

Välkommen upp till ytan!

Är du trött på att andra styr och ställer i ditt liv? Har du svårt för att känna igen en giftig person? Vill du läka och gå vidare, men vet inte hur? Den här sidan är till för dig som vill ta dig upp till ytan och förhindra att dyka ner i samma mörka, destruktiva håla om och om igen. Här hittar du inspiration, copingstrategier och lär dig känna igen osunda relationer.

Upp till ytan fokuserar mycket på följande teman:

  • Att känna igen en osund relation
  • Att läka från en osund relation
  • Att lära sig skapa sunda relationer
  • Att lära sig sätta gränser
  • Att bygga upp en sund självkänsla
  • Att lära sig förlåta och gå vidare
  • Narcissism, härskartekniker och manipulation
  • Intressanta artiklar om psykologi

Att vara en snäll och empatisk person, som alltid ställer upp och vill vara alla till lags är beundransvärda egenskaper. Tyvärr leder detta i kombination med en vacklande självkänsla ofta till att man blir överkörd och utnyttjad, eftersom man har svårt för att sätta gränser. Faktum är att man är det perfekta offret för narcissister och falska personer.

Många som levt länge under ytan är inte ens medvetna om att något är fel. Att inte bli behandlad med respekt av sin partner, sina föräldrar, barn, vänner eller arbetskamrater kan ha slagit rot så djupt inom oss att vi inte längre ifrågasätter det. Istället tror vi att det är hos oss felet ligger.

Vi tar på oss en offerroll

Vi intalar oss att vi är så otillräckliga och odugliga att vi förtjänar att behandlas dåligt. Vi slutar lita på våra intuitioner och känner oss som maktlösa offer. Istället anpassar vi oss enligt dem som behandlar oss illa, för att undvika konflikter. Vi sopar våra egna känslor under mattan. Det här gör vi på bekostnad av vårt psykiska välmående.

Vi människor är programmerade att se det goda i andra. Vi vill ge människor en andra chans och känna att det finns hopp. Men någonstans måste vi sätta stopp. Om man inte behandlar sig själv med respekt så gör ingen annan det heller.

Under ytan är det väldigt mörkt och ensamt. Att befinna sig där under en längre tid leder ofta till psykisk ohälsa. Det kan jag som driver denna sida själv skriva under.

Hoppas du ska trivas här och med tiden förhoppningsvis ta dig upp till ytan!

Kommersiella samarbeten och annonser

På den här sidan dyker det nu och då upp annonslänkar. Det nämnes alltid högst upp i inlägget. Produkterna som recenseras är alltid sådana som vi själva kan stå för och gärna rekommenderar andra. Samma gäller för all form av övriga kommersiella samarbeten. Är du intresserad av ett samarbete, tag gärna kontakt! Kontaktuppgifterna finns i menybalken under fliken ”Kontakt”.

Disclaimer

Upp till ytan är endast till för att inspirera dig att ta hand om dig själv. Använd under inga omständigheter informationen du hittar här för att diagnostisera dig själv. Om du mår psykiskt eller fysiskt dåligt bör du kontakta sjukvården. Källor uppges ofta under artiklarna, så att du som läsare själv kan bedöma dem och leta efter utförligare information.

Skribent: Pernilla Bergman

Kontakta oss på adressen: upptillytan@gmail.com

Integritetspolicy för sidan

GILLA OSS PÅ FACEBOOK